XXIII Światowy Dzień Chorego

11 lutego z okazji XXIII Światowego Dnia Chorego w ODL CAW została odprawiona uroczysta Msza św., którą celebrował ks. Bp Rafał Markowski z z-cą dyrektora CAW ks. Sławomirem Opalińskim i kapelanem Jackiem Mroczkowskim.
W orędziu na Dzień Chorego ks. Biskup cytując Papieża Franciszka, że „służba bliźniemu i trwanie przy bracie są oznaką mądrości serca”, a „czas spędzony u boku chorego jest czasem świętym” apelował , że chorych nie można zostawiać samych, należy pocieszać ich i spieszyć im z pomocą.
Podziękował wszystkim pracownikom służby medycznej, wolontariuszom za ich ciężką, niewdzięczną pracę. Za zaangażowanie, cierpliwość i oddanie, za wielkoduszność i bezinteresowność wolontariuszy. Podziękował w tym dniu wszystkim niosącym pomoc, którzy w jakikolwiek sposób są świadomi zmagań cierpiącego z chorobą i bólem.
Podczas Mszy św. udzielony został sakrament namaszczenia chorych. Uroczysty przebieg uświetniła oprawa muzyczna grupy „Anima” przy Archikatedrze Warszawskiej członków chóru i osób zaprzyjaźnionych.