Wakacje 2015

W wakacje 2015 roku Caritas Archidiecezji Warszawskiej zorganizowała 9 turnusów kolonii. Dzieci odpoczywały w Murzasichlu k. Zakopanego, Łazach k. Wyszkowa, Węgierskiej Górce k. Żywca,  Teresinie k. Sochaczewa, Zwierzyniu k. Leska  i Cedzynie k. Kielc oraz nad morzem w Łebie i Mikoszewie. Łącznie z wypoczynku skorzystało około 930 dzieci w tym 100 dzieci polonijnych z Ukrainy i Białorusi.
Podczas pobytu na koloniach dzieci miały okazję nie tylko wypocząć, ale także  poznać najpiękniejsze zakątki Polski. W trakcie kolonii realizowane były programy socjoterapeutyczne z elementami arteterapii. Koloniści mogli  rozwinąć swoje talenty poprzez udział w zajęciach muzycznych, tanecznych, plastycznych i sportowych. Dzieci mogły oderwać się od trosk życia codziennego a przede wszystkim nawiązać nowe znajomości. Wypoczynek organizowany przez naszą Caritas był dla każdego dziecka niepowtarzalną przygodą  przepełnioną wartościami.  Dziecięce marzenia udało nam się spełnić dzięki dofinansowaniu do kolonii jakie otrzymaliśmy od Mazowieckiego Kuratorium Oświaty, Biura Edukacji m.st Warszawy i  MSZ. Serdecznie dziękujemy wszystkim instytucjom i darczyńcom za wsparcie.
Serdecznie dziękujemy  kadrze kolonijnej za  trud włożony w opiekę nad dziećmi. Szczególne podziękowania kierujemy do wolontariuszy.

Caritas AW zaprasza po odbiór bezpłatnej  płyty z nagraniem koncertu Kolonii muzycznych organizowanych w Cedzynie. Płytę można odebrać w dni robocze w godzinach 8-19  z portierni biura Caritas przy ul. Krakowskie Przedmieście 62 w Warszawie.