VII Ogólnopolska Konferencja Medycyny Paliatywnej

Pracownicy hospicjum Caritas Archidiecezji Warszawskiej w Raszynie uczestniczyli w dwudniowej VII Ogólnopolskiej Konferencji Medycyny Paliatywnej, która odbyła się w połowie maja w Toruniu.
Podczas konferencji zostały omówione interesujące i ważne zagadnienia, takie jak: Człowiek w obliczu śmierci; Profilaktyka, diagnostyka i leczenie chorób nowotworowych; Opieka paliatywna; Terapia dźwiękiem i muzyką; Wolontariat hospicyjny; Dzieci z chorobą nowotworową; Aspekty neurologiczne; oraz System zarządzania jakością w Hospicjum. Uczestnicy konferencji wzięli także udział się w V Ogólnopolskim Forum Onkologii i Psychoonkologii.
Wśród zaproszonych gości byli wysokiej klasy specjaliści, m.in.: prof. dr hab. med. Krystyna de Walden-Gałuszko, prof. dr hab. med. Jacek Łuczak, dr n. med. Zbigniew Bohdan, dr psych. ojciec Filip Buczyński, ks. dr Piotr Krakowiak, lek. med. Renata Heise-Rajs oraz dr n. med. Jacek Gołębiewski.