Okrągłe urodziny

W dniu 26.listopada 2014 r. dla dziewięciu pacjentów ODL Caritas z I  i  IV oddziału  oraz z  hospicjum stacjonarnego zorganizowano urodzinowo-jubileuszowe spotkanie, które rozpoczęło się intencyjną Mszą św. w naszej kaplicy.
Organizatorka – pani od terapii zajęciowej, rehabilitanci, personel i wolontariusze zadbali o wszystkie aspekty udanej imprezy tj. dobra muzyka (tym razem nagrania z magnetofonu) przednia zabawa i atmosfera.
„Leciały” szlagiery z lat 60-tych, 90-tych i nawet kilka z najnowszej listy przebojów. Pacjenci Jubilaci z okazji swoich okrągłych urodzin oraz Ci, którzy przybyli w gości z innych oddziałów posłuchali dobrej muzyki a ci odważniejsi wspólnie pośpiewali. Ich udział w spotkaniu sprawił, że na chwilę zapomnieli o swoich dolegliwościach zdrowotnych i innych kłopotach.
Jak zwykle na takich uroczystych spotkaniach obecne były Rodziny pacjentów i słodki poczęstunek z tortem na czele.
Dziękujemy za mile zorganizowany czas, atmosferę i ofiarowaną czułość naszym pacjentom.