Warszawa: Dzień Wolontariusza

5 grudnia dyrekcja ZNZOZ Caritas A.W. we współpracy z koordynatorem wolontariatu zorganizowała doroczne obchody Dnia Wolontariusza.
Spotkanie rozpoczęto mszą świętą, odprawioną w kaplicy Hospicjum przez ks. dyrektora Caritas A.W. Mirosława Jaworskiego. W spotkaniu wzięli udział wolontariusze Hospicjum stacjonarnego, Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego, dyrektor i pielęgniarki oddziałowe. Najaktywniejsi wolontariusze otrzymali nagrody książkowe i wyróżnienia. Część z nich, wybranych losowo, otrzymała bilety na film pt. „Karol, papież, który pozostał człowiekiem”. Imprezę uświetnił poczęstunek przygotowany przez wolontariuszy ze Szkoły Gastronomicznej, którzy zadbali również o piękny wystrój stołów. Odbył się także występ dzieci z Zespołu Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz, pod batutą prof. Bożeny Nowak.
Celem spotkania była promocja i wsparcie ruchu woluntarystycznego oraz wyrażenie uznania i wdzięczności za bezinteresowną pracę na rzecz chorych i potrzebujących.