Styczeń 2015

W styczniu wybraliśmy się do  kina na film  „ Paddington” i „Noc w muzeum: tajemnica grobowca”. Obie projekcje przedstawiały fikcyjnych bohaterów i ich niezwykłe przygody. Filmy rozbawiły nas dowcipnymi dialogami i zdarzeniami oraz nauczyły, że każdy może spotkać na swojej drodze ludzi dobrych i życzliwych.
Ferie  zimowe część z nas  spędziła w miejscowości Murzasichle na wyjeździe zorganizowanym przez Caritas AW, gdzie zabaw i uciech było co niemiara. Uczyliśmy się zjeżdżać na nartach, spacerowaliśmy po Krupówkach, braliśmy udział w wieczornych dyskotekach, i dużo zwiedzaliśmy. Ci, którzy pozostali w Warszawie mogli skorzystać z zimowych atrakcji proponowanych przez  stolicę. Obejrzeliśmy inscenizację  Ruchomego Teatru XXI  wieku w Centrum Opatrzności Bożej. Ideą Teatru jest ukazanie działania troski Bożej w najważniejszych wydarzeniach z historii Polski oraz przedstawienie losów powstania Świątyni Opatrzności Bożej. Jeździliśmy na łyżwach doskonaląc zdobyte w poprzednich latach umiejętności w tej dyscyplinie sportowej. Chodziliśmy na spacery z nadzieją, że prawdziwa zima wreszcie nadejdzie, sanki niestety musieliśmy pozostawić w domach. Odwiedziliśmy teatr   Guliwer   gdzie  obejrzeliśmy    spektakl „ O  mniejszych braciszkach św. Franciszka” to urocza, pełna humoru sztuka opowiadająca o przygodach świętego, który wędrując po świecie uczy jak być dobrym i szczęśliwym. Pływaliśmy na basenie i uczyliśmy się nurkowania.
W ramach podziękowania za prezenty Bożonarodzeniowe wykonaliśmy zimowy plakat dla uczniów i ich rodziców ze szkoły Montessori im. św. Urszuli Ledóchowskiej, którzy przygotowali dla nas świąteczne podarunki.
Wypoczęci i pełni sił do pracy wkraczamy w nowy semestr roku szkolnego, aby uzyskać jeszcze lepsze wyniki w nauce.