Spotkania Wigilijne w Specjalistycznych Placówkach Wsparcia Dziennego dla dzieci

W okresie przedświątecznym w każdej z 6 świetlic socjoterapeutycznych Caritas AW odbyły się uroczyste spotkania Wigilijne. Brały w nich udział dzieci uczęszczające na co dzień do placówek, ich rodzice, rodzeństwo, wolontariusze i przyjaciele świetlicy oraz kadra zatrudniona w placówkach. W każdej z placówek przygotowano Jasełka w wykonaniu dzieci oraz własnoręcznie wykonano ozdoby choinkowe i tradycyjne potrawy na stół wigilijny. Dzieci pod nadzorem kadry, a często i rodziców w świetlicowej kuchni przygotowywały bigos, piekły pierniki, ciasta, gotowały barszcz i wiele innych świątecznych smakołyków. Ze wzruszeniem czytano Ewangelię, dzielono się opłatkiem i śpiewano kolędy. W każdej ze świetlic wielką i oczekiwaną niespodzianką była wizyta Św. Mikołaja, który swoją obecnością, a przede wszystkim przyniesionymi prezentami sprawił dzieciom wiele radości i spełnił ich dziecięce marzenia.
Serdecznie dziękujemy wszystkim darczyńcom dzięki którym Św. Mikołaj mógł obdarować dzieci upominkami.