Koncert – początkiem IV Ogólnopolskiej Kampanii „Hospicjum to też Życie”

Z inicjatywy Hospicjum Domowego w Raszynie odbył się 6 października w Caritas Archidiecezji Warszawskiej koncert zespołu ewangelizacyjnego „Testimonium” (www.testimonium.pl).
Zespół wystąpił charytatywnie, w ramach cyklu „Głosy dla hospicjów” i III Światowego Dnia Hospicjów i Opieki Paliatywnej. Koncert rozpoczął IV Ogólnopolską Kampanię „Hospicjum to też Życie”.
Oprócz najbardziej znanych piosenek, takich jak: „Sanktuarium Twoje”, „Lawina” oraz „Instrukcja obsługi”, członkowie i przyjaciele zespołu ubogacili koncert świadectwami niesienia pomocy najbardziej potrzebującym.
Dochody ze sprzedaży cegiełek rozprowadzanych podczas koncertu będą przeznaczone na potrzeby Hospicjum Domowego w Raszynie.
Pracownicy Hospicjum Domowego w Raszynie bardzo serdecznie dziękują wszystkim, którzy przyczynili się do zorganizowania tego przedsięwzięcia, a w szczególności zespołowi „Testimonium”, firmie Polski Druk za nieodpłatne wykonanie projektu i wydrukowanie plakatów oraz cegiełek, osobom, które pomagały, jak również uczestnikom koncertu.