Na przystanku Woodstock

Dziewczęta z Bursy Promocji Zawodowej Caritas AW, na zaproszenie lubuskiej policji uczestniczyły w tym roku w trzydniowej imprezie „Przystanek Woodstock”. Pojechały tam z informacją na temat projektu dotyczącego pracy dla młodych kobiet, realizowanego w Bursie „Przystań na Skarpie” oraz na temat innych form działalności Caritas AW. Podczas imprezy dziewczęta przeprowadziły wiele rozmów, rozdały około 3 tysięcy ulotek o projekcie i innych dziełach Caritas. Wzięły także udział w spotkaniu z profesorem Leszkiem Balcerowiczem na temat, który jest również wiodący w Bursie tj. gospodarka, rynek pracy, szanse dla młodzieży popeegierowskiej.
Sporo też dowiedziały się o uzależnieniach, agresji, destruktywnych sektach i handlu ludźmi, o promocji aktywnego i zdrowego stylu życia, o możliwościach doskonalenia zawodowego i wielu, wielu innych sprawach – bowiem „Wioskę Policyjną” tworzyli ludzie którzy pragną pomagać młodym ludziom.
Oprócz wspaniałych lubuskich policjantów, ich kolegów z Niemiec, w namiocie w  którym były zakwaterowane dziewczęta z Bursy byli również przedstawiciele Sanepidu z Gorzowa Wlk, wolontariusze i młodzież z liceum o profilu wojskowym.
Aby doświadczyć różnych wrażeń, trzeba było na „Przystanku Woodstock” po prostu być. One miały taką okazję, za co bardzo dziękują.