Warszawa: Trwa nabór do „Przystani na Skarpie”

Trwa nabór do „Przystani na Skarpie” – Bursy Promocji Zawodowej prowadzonej przez Caritas Archidiecezji Warszawskiej.
W dniu 1 kwietnia 2006 r. usamodzielni się kolejne 16 uczestniczek projektu. Dziewczęta po przejściu całego program aktywizacji zawodowej uzyskały zatrudnienie na warszawskim rynku pracy i rozpoczynają w pełni samodzielne życie w stolicy.
Zapraszamy do udziału w projekcie dokładnie tyle samo dziewcząt pochodzących z województw: warmińsko-mazurskiego, pomorskiego, kujawsko-pomorskiego, zachodniopomorskiego, lubelskiego, podkarpackiego, łódzkiego i mazowieckiego.
Szczegółowe kryteria naboru, założenia projektu oraz zasady funkcjonowania Bursy Promocji Zawodowej „Przystań na Skarpie” można znaleźć na naszej stronie internetowej: www.warszawa.caritas.pl.
Zwracam uwagę na istotną zmianę w kryteriach naboru. Dotąd uczestniczkami projektu mogły być dziewczęta posiadające minimum średnie wykształcenie, natomiast od 22 lutego 2006 r. o udział w projekcie mogą ubiegać się również dziewczęta z wykształceniem ponadgimnazjalnym. Również od tego dnia ulega zmianie zasięg terytorialny projektu – poszerzony o województwo łódzkie.
Telefon informacyjny +48 (22) 826 09 13 i +48 604 641 484.