SPOTKANIE ŚWIĄTECZNE

Centrum Pomocy Migrantom i Uchodźcom Caritas Archidiecezji Warszawskiej organizuje przy wsparciu Caritas Polska spotkanie świąteczne dla osób ubiegających się o nadanie statusu uchodźcy w Polsce. Spotkanie odbędzie się w auli Caritas AW, przy ul. Krakowskie Przedmieście 62, w dniu 15 grudnia 2005 r. o godz. 16.00.

W trakcie spotkania wystąpi zespół muzyczny 2 Tm 2,3 – Tymoteusz. Po występie zostaną rozdane upominki świąteczne.

WIGILIA DLA UCHODŹCÓW „Podzielmy się świętem”

Centrum Pomocy Migrantom i Uchodźcom Caritas Archidiecezji Warszawskiej organizuje spotkanie świąteczno – wigilijne dla osób, którym nadano status uchodźcy lub zgodę na pobyt tolerowany w Polsce.

Spotkanie odbędzie się w auli Caritas AW, przy ul. Krakowskie Przedmieście 62, w dniu 19 grudnia 2005 r. o godz. 17.00.

Spotkanie zostanie uświetnione występem chóru dziecięcego „Cantus” prowadzonego przez Panią Zuzannę Kuźniak. Wystąpią również dzieci z warsztatów muzycznych prowadzonych przy parafii św. Anny w Piasecznie. Dzieci uświetnią spotkanie grą na skrzypcach, fortepianie i gitarze.

Uchodźcy i ich dzieci otrzymają prezenty.

Sponsorami spotkania są: Cadbury – Wedel sp. z o.o., Comindex JBC sp. z o.o., Wydawnictwo Iskry, Agencja Edytorska Ezop, Polpharma oraz Urząd Miasta Stołecznego Warszawa.