Nagrody Ubi Caritas

W sobotę 4 października po raz 13. zostały rozdane nagrody UBI CARITAS, przyznawane przez Caritas Polska za wrażliwość na potrzeby ubogich w Polsce i czynny udział w dziełach charytatywnych. Poprzez uhonorowanie tą nagrodą, pragniemy wyrazić wdzięczność tym wszystkim, którzy włączają się w działalność Caritas i pomagają w codziennej służbie na rzecz ubogich i potrzebujących.

Nagroda jest wręczana w trzech kategoriach Darczyńca, Świadectwo, Współpraca. W kategorii DARCZYŃCA nagrodę główną otrzymała Piekarnia As, Jolanty Uberman i Andrzeja Cacha.

W kategorii ŚWIADECTWO nagrodę główną otrzymały pani Krystyna Wojewódzka, wyróżnienie otrzymały Siostra Mirosława Wańdoch ZCBM, pani Joanna Jankowska i pani Agnieszka Olendzka.

W kategorii WSPÓŁPRACA nagroda główna trafiła do firmy INSTALOBUD KIELCE, państwa Małgorzaty i Piotra Bzinkowskich, wyróżnienia otrzymali pan Robert Choma – Prezydent Miasta Przemyśla, pan Marek Dereziński Prezes Zarządu KSC S.A. oraz Robert Smoderek.

żródło: caritas.pl