Czerwiec 2015

Rok szkolny dobiega końca, już nie możemy doczekać się wakacji. Dużo w świetlicy rozmawiamy na temat bezpieczeństwa w czasie letniego wypoczynku.
Dużo czasu spędzaliśmy na powietrzu wędrując po Warszawie poznając jej dotąd nieznane zakątki. Mieliśmy przyjemność gościć z pana Romualda Kozłowskiego, który opowiedział nam wiele ciekawych historii związanych z Ursynowem. Kontynuowaliśmy treningi z panem Robertem, ćwiczyliśmy naszą sprawność fizyczną na ścianie wspinaczkowej. Nasi zapaleni plastycy zaprosili nas na plastyczny plener artystyczny. Powstałe prace podarowaliśmy w podziękowaniu naszym sympatykom i wolontariuszom. W czerwcu rozpoczęliśmy sezon pływacki korzystając z basenu.
W tym miesiącu dużo rozmawialiśmy na temat przyjaźni wykorzystując do dyskusji obejrzane filmy. Zakończyliśmy świetlicowy turniej gier planszowych wręczając zwycięzcom dyplomy i drobne nagrody.
Tak jak co roku uczestniczyliśmy z pikniku na Starym Bemowie zorganizowanym dla wszystkich dzieci ze świetlic Caritas AW. Czekało na nas wiele atrakcji takich jak: ognisko z pieczeniem kiełbasek, puszczanie ogromnych baniek mydlanych, własnoręczne wykonywanie biżuterii, walki rycerskie, rzucanie do celu obręczami loteria fantowa i inne.
Z okazji zakończenia roku szkolnego zostaliśmy zaproszeni przez księdza do uczestniczenia we mszy świętej, następnie poszliśmy na najlepsze lody na Starówce.
Życzymy wszystkim udanych, słonecznych wakacji.